Atypiska platser: slotten i Slovenien

Publicerat 15 juni, 2011

Århundraden av medeltida historia och underbara landskap av skogar och berg syntetisera den unika upplevelsen av att känna Predjama, Celje och Bogenšperk, de tre mest berömda slott i Slovenien.

Embedded nyck ytterligare klippformationer. Omgiven av stora välskötta skäl och renässansinspirerade, den linje vi "flyttade" till det femtonde århundradet. "Fångad" av växlingar tid i miljöer med moderna motorvägar som omger nästan når. Några av de bästa slotten i Slovenien idag är en dröm tjänst för resenärer.

Den yngsta av Centraleuropa, några timmar från Italien och Österrike republik, det finns säkert mycket att upptäcka. Och slott Predjama, Celje och Bogenšperk-var och en med väl marked- drag är äkta styrkor som oundvikligen väcker inte bara de otaliga medeltida krig som lämnade sina spår här. De kan även avnjutas i all sin glans här. Den Celje övrigt kan hyras för bröllop.

Men låt oss börja med Predjama Castle, som är ungefär 50 kilometer från Ljubljana mot Adriatiska havet. Det är en styrka om sju århundraden av livet som står i en stenmur på 123 meter. Från dess torn eller av dess många fönster utsikten är bara bra. Men underverk är i och kan besökas: rummen, kapell och till fängelsehålan delen av turnén och låt göra en mental resa in i hektiska livet av riddare och strider som någonsin härskat inom dess väggar. Bland höjdpunkterna; antika vapen, oljemålningar av eran och en bild av Pietà med anor från 1420.

Återvänder till Ljubljana denna gång österut nådde vi Celje, staden 50 000 invånare som ståtar en fornborg i stort avspärrat av väggar. Med en intensiv restaurering och bevarande arbete, är slottet nu landets största. Det börjades i det trettonde århundradet men hade successiva utvidgningar i den femtonde och sextonde århundradena. Den har fem synvinklar, en amfiteater, en stor uteplats och tusentals detaljer som kombinerar gotisk och renässans influenser.

Slutligen omöjligt att inte utse Bogenšperk slott. Av mystiska ursprung, fortfarande inte känt exakt när detta Fästningen construido- är nära kopplad till den siffra på den vetenskapsman Janez Valvasor framträdande adelsman av sjuttonhundratalet. Klassiskt (platta och fyrkantiga fyra runda torn), bygga slottet är öppet för besökare, som kan komma att känna en rik uppsättning av samlingar, från armory, möbler och spelelement till en flashig flödesobjekt i samband med trolldom.

Bedövning och magisk, dessa tre slott är nu en källa till stolthet för slovenska och en viktig del av turistskatter denna ungt land i Centraleuropa diskret värt stopp.

Skrivet av Andrés Bacigalupo
Upplevelser i MV // SLÄKT: sydtyska Slott

Lämna en kommentar

Wordpress databas error: [finns inte Tabell 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp']
SELECT wassup_id, urlrequested, spam, `timestamp` AS hit_timestamp FROM wp_wassup_tmp WHERE wassup_id='ec7bdb55ef9ffcdea24eab7d0024726f' AND `timestamp` >1411019122 GROUP BY wassup_id ORDER BY hit_timestamp DESC

Wordpress databas error: [Duplicate posten "8388607" för nyckel 'id']
INSERT INTO wp_wassup (wassup_id, `timestamp`, ip, hostname, urlrequested, agent, referrer, search, searchpage, os, browser, language, screen_res, searchengine, spider, feed, username, comment_author, spam) VALUES ( 'ec7bdb55ef9ffcdea24eab7d0024726f', '1411019212', '66.249.84.77,190.210.9.22', 'ws54.host4g.com', '/blog/index.php/2011/06/destinos-atipicos-por-los-castillos-de-eslovenia/', 'Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:x.xx),gzip(gfe)', '', '', '0', 'Win98', '', '', '', '', '', '', '', '', '0' )

Wordpress databas error: [finns inte Tabell 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp']
DELETE FROM wp_wassup_tmp WHERE `timestamp`<'1411019032'