På spåret av Elvis i Memphis

Publicerat 5 mars 2011

Känd som födelseplatsen för blues och den stad där Martin Luther King, detta Midwestern metropol syntetiserade som inga andra afroamerikanska arv och vikten av rock dog.

ciudad-de-memphis

Det är beläget i den västra delen av delstaten Tennessee. Men dess förorter sträcker sig till vissa områden i delstaterna Arkansas och Mississippi. Med nästan 1,2 miljoner invånare, är en av de viktigaste städerna i den amerikanska södern och, med all sannolikhet, framförallt ur kulturell synvinkel.
Birthplace av blues, staden viktigt i livet av Elvis Presley (och därmed berget) och tragisk scen i historien om medborgerliga rättigheter (här dödade Martin Luther King), är Memphis nu en blomstrande metropol och annan som har lyckats kapitalisera deras arv klokt. Den musikälskare-och speciellt deras berättelser och backstage-kommer att tillfredsställa dina cravings här för att återuppliva låtar och lära sig om saker som du har hört.

estatua-de-elvis-en-memphis

Elvis, allestädes närvarande

Även om Elvis Presley föddes i grann Mississippi, Memphis var en viktig stad i sitt liv och sin musikaliska utbildning. Idag kan en del av det förflutna återuppliva, till exempel med ett besök på Sun Studio , där rockstjärna spelade in sin första händelsen. I denna mytiska studie också in sina första blues Howlin Wolf, Ike Turner och Muddy Waters.
För att spåra den annars oundvikliga Presleys Graceland punkt, den herrgård som tillhörde honom, nu återvinns till ett museum. Inträdet är $ 22, och tillåter dig att "komma in" i Elvis värld, med sin stora samling av kostymer, priser, och till och med bilar. Och, naturligtvis, viktigast av allt, hans låtar.

beale-street-in-memphis

Massor att se och göra

Men Memphis hade inte ens sluta med en värld av minnen av hans mest kända medborgare. Väl värt STAX Museum - tillägnad den amerikanska själen och med 2000 objekt på display-och den gamla Lorraine Motel, den plats där Luther King mördades 1968, nu omvandlas till Civil Rights Museum.
Kort sagt, är atmosfären i Memphis syrad av historia och musik och barer i den legendariska Beale Street skulle minnas varje steg.

Text: Andrés Bacigalupo
Fler destinationer i USA MV blogg:
Myrtle Beach - San Antonio - Denver

En kommentar på "På spåret av Elvis i Memphis"

gravatar

Lucrecia Landaverde Postat den September 26, 2011

Det är en vacker stad, så att du kan se på bilderna, och det är naturligtvis en mycket viktig berättelse.
Det är en plats som jag skulle utforska, så vi får se LLA några första GUD!

Lämna en kommentar

Wordpress databas error: [existerar inte Table 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp']
SELECT wassup_id, urlrequested, spam, `timestamp` AS hit_timestamp FROM wp_wassup_tmp WHERE wassup_id='1eb892ece9ea42664d279a0218943b5b' AND `timestamp` >1397710593 GROUP BY wassup_id ORDER BY hit_timestamp DESC

Wordpress databas error: [Duplicate posten '8388607 'för nyckel' id ']
INSERT INTO wp_wassup (wassup_id, `timestamp`, ip, hostname, urlrequested, agent, referrer, search, searchpage, os, browser, language, screen_res, searchengine, spider, feed, username, comment_author, spam) VALUES ( '1eb892ece9ea42664d279a0218943b5b', '1397710683', '66.249.84.185,190.210.9.22', 'ws54.host4g.com', '/blog/index.php/2011/03/tras-la-huella-de-elvis-en-memphis/', 'Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC; en-US; rv:0.9.2),gzip(gfe)', '', '', '0', 'MacPPC', '', '', '', '', '', '', '', '', '0' )

Wordpress databas error: [existerar inte Table 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp']
DELETE FROM wp_wassup_tmp WHERE `timestamp`<'1397710503'