Via Montenapoleone i Milano

Publicerat 21 mars, 2011

Anses vara en av de mest exklusiva gatorna i Milano, koncentrerade i närheten av en lång lista med traditionella butiker och första linjens företag som Gucci, Versace och Prada.

vista-de-la-via-monte-napoleone

Milan är katedralen i europeiska mode och därför ett viktigt verktyg för att hålla koll på de stora namnen och trender de ställer staden. Som redan sagt i MV Erfarenheter i det förflutna, här nyligen firade hundraårsdagen av Ermenegildo Zegna och här även Gucci förnyat sitt åtagande att herrkläder.
Bortom banan, är den centrala delen av Milano ett paradis för shoppare couture. Den så kallade "Quadrangle of Fashion" -ett inofficiella distrikt inbäddat mellan spåren Della Spiga, Sant'Andrea, Montenapoleone- Borgospesso och är centrum för en intensiv kommersiell verksamhet som kombinerar hantverk med exklusiva restauranger och kulturutbud.
Från varje hörn av ringen, är Via Montenapoleone förmodligen den mest sofistikerade. Även om det är över 500 meter lång, innehåller nästan tvåhundra butiker. De flesta av dem har installerats i neoklassiska byggnader vars arkitektur inte gå obemärkt förbi. Gucci, Versace, Salvatore Ferragamo och Louis Vuitton är bland de märken som finns här.

via-montenapoleone

Garderob åt sidan, den "Montenapo" (kort för att ge Milanese) finns det också butiker på hög nivå objekt som klockor (Audemars Piguet), smycken (Gavello) eller glas (Vetrerie di Empoli). Förresten, i det senare är det värt att stanna för att uppskatta den magnifika samlingar av glas och traditionella färger. Den andra butiken i Vetrerie i Milano, på Via Verri, har specialiserat sig på porslin och porslin.
Sammanfattningsvis någon shoppingtur i samklang med glamouren i Milano, är Armani Caffe (vid korsningen av Via Montenapoleone och Via Crocerossa) utan tvekan den idealiska platsen. Atmosfären känd för sin minimalistiska luft och brevet är intressant för dess mångfald av kaffe och cocktails. På övervåningen, arbeten påverkade negativt.

guia-de-compras-en-milan

Skrivet av Andrés Bacigalupo
Inlägg relaterade till MV blogg:
FASHION> halsdukar från Hermès - Salvatore Ferragamo
Italien> La Spezia - Palacios och choklad i Turin

Lämna en kommentar

Wordpress databas error: [finns inte Tabell 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp']
SELECT wassup_id, urlrequested, spam, `timestamp` AS hit_timestamp FROM wp_wassup_tmp WHERE wassup_id='bb986d1eafd48b45dc1ac94df6a05f0f' AND `timestamp` >1414039836 GROUP BY wassup_id ORDER BY hit_timestamp DESC

Wordpress databas error: [Duplicate posten "8388607" för nyckel 'id']
INSERT INTO wp_wassup (wassup_id, `timestamp`, ip, hostname, urlrequested, agent, referrer, search, searchpage, os, browser, language, screen_res, searchengine, spider, feed, username, comment_author, spam) VALUES ( 'bb986d1eafd48b45dc1ac94df6a05f0f', '1414039926', '66.249.84.77,190.210.9.22', 'ws54.host4g.com', '/blog/index.php/2011/03/la-via-montenapoleone-en-milan/', 'Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:x.xx),gzip(gfe)', '', '', '0', 'Win98', '', '', '', '', '', '', '', '', '0' )

Wordpress databas error: [finns inte Tabell 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp']
DELETE FROM wp_wassup_tmp WHERE `timestamp`<'1414039746'