Minujín, New York och argentinska konst

Postat den 1 aug 2010

I den 80 betalda "utlandsskulden" till Andy Warhol med majskorn och kanske att metaforen är den ljusaste av en rad konstnärliga utbytet mellan USA och Argentina. Fram till september finns på Fundación Proa, massor att se i detta avseende.

minujin

"Jag tog allt majs, jag gjorde ett berg, satte två stolar och vi vi tog tio bilder. Jag tog tag i majs, han gick upp, jag erbjöd det och han accepterade. Så skulden betalades. Tänker att jag var drottningen av pop runt här och han var kungen av pop där, var det logiskt att saldáramos skuld. Då kan vi ge majs folk undertecknade. Det var sista gången jag såg honom. "
Marta Minujín och väcker hans korta, intensiva förhållande med Andy Warhol. La, även väl känt, Nyutgivningar dess värde anekdot dessa dagar om ett prov av den Proa Foundation på vilket innebar New York mecka och argentinska konstnärer.
I denna relation, står siffran oundvikligen Minujín men det är intressant att vidga perspektivet och upptäcka vad New York gjorde, eller rid-konkretioner och strävanden olika grupper av konstnärer.

warhol-y-marta-minujin1

Även om man inte kan generalisera på 60-talet och 70-talet innebar en förändring av "meta" för många nya argentinska konstnärer. Paris inte slutat att förlora charm men New York började bli mycket lovande.
Sign Proa räddar denna situation inte bara lyfta fram som lyckades "insatt" i The Big Apple. Det spår också påverkan av den stora amerikanska staden på verk av konstnärer.
I en tid där geometrisk abstraktion och begrepps vunnit mark, var exponeringsregister konstnärliga utforskningar gjorde: från möjligheterna till collage och de snedvridande effekterna av speglarna för att synkronisera med de serier och graffiti.
Minujín Dessutom presenterar utställningen verk av Eduardo Costa, Leandro Katz, David Lamelas, Luis Felipe Noé, Luis Rogelio Polesello och Wells, bland annat.

Text: Andrés Bacigalupo
Mer detaljer om prov web-Bow
Liknande inlägg i MV Recensioner:
Kubansk konst på Malba - Andy Warhol x 170

Lämna en kommentar

Wordpress databas error: [existerar inte Table 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp']
SELECT wassup_id, urlrequested, spam, `timestamp` AS hit_timestamp FROM wp_wassup_tmp WHERE wassup_id='414bd2fd0d4600f77defcdbfd7c64665' AND `timestamp` >1405205318 GROUP BY wassup_id ORDER BY hit_timestamp DESC

Wordpress databas error: [Duplicate posten '8388607 'för nyckel' id ']
INSERT INTO wp_wassup (wassup_id, `timestamp`, ip, hostname, urlrequested, agent, referrer, search, searchpage, os, browser, language, screen_res, searchengine, spider, feed, username, comment_author, spam) VALUES ( '414bd2fd0d4600f77defcdbfd7c64665', '1405205408', '66.249.84.77,190.210.9.22', 'ws54.host4g.com', '/blog/index.php/2010/08/minujin-nueva-york-y-el-arte-argentino/', 'Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.0.1),gzip(gfe)', '', '', '0', 'MacOSX', '', '', '', '', '', '', '', '', '0' )

Wordpress databas error: [existerar inte Table 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp']
DELETE FROM wp_wassup_tmp WHERE `timestamp`<'1405205228'