Galiciska köket: Pepe Solla

Postat den 17 augusti, 2010

Restaurangen Pepe Solla i Pontevedra är ett perfekt val för att upptäcka de typiska smakerna av alla typer av fisk och skaldjur i kombination med originalitet och behärskning.

cocina-gallega

Inte undra på att "återvända" för att prata om Spanien när det gäller kulinariska läckerheter. I MV Erfarenheter har vi varit rädda alternativ haute cuisine hela halvön, tala om Hilario Arbelaitz i Baskien , Dani García i Marbella och-varför inte-Celler de Can Roca, i Barcelonas hjärta (bland andra).
I denna resplan saknas, naturligtvis, skaldjur smaker i en region som Galicien. Och Pepe Solla, med dess subtraheras ligger i staden San Salvador pontevedrés Poyo, är kanske det bästa exemplet på det.

chef-pepe-solla

Gourmet Ambassadör

De Solla, belyser deras förmåga att föra nya kulinariska trender med det väsentliga i den galiciska traditionen. Är stora och prisade sina musslor med koriander men även tittar på tiden av dessert på menyn är deras oundvikliga subtraheras tårta med mandelkräm port.
Dessa och andra meriter Solla tog att förtjäna titeln på kulinariska ambassadör Galicien, som nyligen på Expo i Shanghai (Kina) representerade. "De två köken är mycket ödmjuk i produkter. Vi har likheter i konsumtionen av fisk och skaldjur. Men de är också mycket förtjust i kött, särskilt fläsk, kyckling och har många soppor. Vi övervinna, till exempel grönsaker. De har ett brett sortiment "jämfört kocken i samband med resan.

gastronomia-pepe-solla

Sanningen är att Casa Solla (vilket är en ursäkt även för Pontevedra) har förtjänat sin plats i Spanien, där det rankas bland de hundra restauranger i landet.

Några av deras specialiteter
Torsk med snö ärter, spenat juice och rostad röd paprika
Musslor marinerade med vitlök och morotspuré
Mandeltårta med grädde Oporto

Mer information på webbplatsen för Casa Solla
Text: Andrés Bacigalupo

Lämna en kommentar

Wordpress databas error: [existerar inte Table 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp']
SELECT wassup_id, urlrequested, spam, `timestamp` AS hit_timestamp FROM wp_wassup_tmp WHERE wassup_id='dbeb380fc9b7cbb6fa1b988aa905b5bd' AND `timestamp` >1406222556 GROUP BY wassup_id ORDER BY hit_timestamp DESC

Wordpress databas error: [Duplicate posten '8388607 'för nyckel' id ']
INSERT INTO wp_wassup (wassup_id, `timestamp`, ip, hostname, urlrequested, agent, referrer, search, searchpage, os, browser, language, screen_res, searchengine, spider, feed, username, comment_author, spam) VALUES ( 'dbeb380fc9b7cbb6fa1b988aa905b5bd', '1406222646', '66.249.84.77,190.210.9.22', 'ws54.host4g.com', '/blog/index.php/2010/08/gastronomia-gallega-pepe-solla/', 'Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:xxx),gzip(gfe)', '', '', '0', 'WinXP', '', '', '', '', '', '', '', '', '0' )

Wordpress databas error: [existerar inte Table 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp']
DELETE FROM wp_wassup_tmp WHERE `timestamp`<'1406222466'