På jakt efter äkta Emmental

Postat den 26 juni, 2010

Genom en internationell tävling som syftar till att rädda sina bästa dygder, Schweiz firade stolt sin smak typisk ost. Kvalitetsnormer och föreslagna matchtider.

queso-emmental-de-suiza

I kantonen Bern, i den alpina hjärtat av Schweiz, nästan alltid köra det lugna vattnet i floden Emme, vars semantik är först födda namnet på en stor bergig region och sedan den typiska osten tillverkas i det.
Land ost lång tradition (har cirka 1300 anläggningar tillägnad fältet), är Schweiz berett att höja värdet på en av dess mest kända typiska produkter. Och, med denna avsikt, att myndigheterna har i årtionden reglerad verksamhet så att den "naturliga" ost uttryck är inte en tom slogan.
I själva verket är det inte. Eftersom gällande bestämmelser för mejerier kräver att mjölken ska komma från kor som är fria från hormoner och matas enbart med naturligt gräs.

Emmentaler SCHWEIZ KAESER 2010

Letar du efter den bästa

För att fira och placera äkta schweizisk Emmentaler, höll denna månad "Emmentaler Tradition", en tävling som kallas den bästa ost mästare i världen med ett mål: att utveckla den typiska sorten säkerställa de högsta normerna för kvalitet.
Händelsen ägde rum i staden Dudingen och bedömning beaktade poster såsom deg konsistens, smak och även de typiska hålen. Dessa krav, långt ifrån att vara en modefluga, är några av de punkter som krävs för att beviljas ursprungsbeteckning (AOC). Vinnaren var Urs Fankhauser, den Ilfis gården.
Bortom händelsen, från MV Erfarenheter passa på att göra anspråk smaken av en av de mest kända ostarna. Förslag på ihopkoppling? På grund av sin höga fetthalt och hårt, experter rekommenderar följa den med en fin flaska Cabernet Sauvignon.

allgauemmental

Text: Andrés Bacigalupo
Mer om ost på MV Blog:
Ossau-Iraty - Camembert

Lämna en kommentar

Wordpress databas error: [existerar inte Table 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp']
SELECT wassup_id, urlrequested, spam, `timestamp` AS hit_timestamp FROM wp_wassup_tmp WHERE wassup_id='e7c8ebe8e27f583b8cafe26b8b5bcc5d' AND `timestamp` >1406263554 GROUP BY wassup_id ORDER BY hit_timestamp DESC

Wordpress databas error: [Duplicate posten '8388607 'för nyckel' id ']
INSERT INTO wp_wassup (wassup_id, `timestamp`, ip, hostname, urlrequested, agent, referrer, search, searchpage, os, browser, language, screen_res, searchengine, spider, feed, username, comment_author, spam) VALUES ( 'e7c8ebe8e27f583b8cafe26b8b5bcc5d', '1406263644', '66.249.84.77,190.210.9.22', 'ws54.host4g.com', '/blog/index.php/2010/06/en-busca-del-autentico-emmental/', 'Mozilla/5.0 (Windows; U; Win9x; en; Stable),gzip(gfe)', '', '', '0', 'N/A', '', '', '', '', '', '', '', '', '0' )

Wordpress databas error: [existerar inte Table 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp']
DELETE FROM wp_wassup_tmp WHERE `timestamp`<'1406263464'