Arkiv för april 2010

Remy Martin Louis XIII; Konjak Glas

Publicerat April 28, 2010

Nästa månad, Rémy Cointreau lansera en begränsad upplaga Rémy Martin Louis XIII cognac. Men lyx är inte bara i flaskan. För spelet, en exklusiv utformade Baccarat kristall karaff.

louis-xiii-cognac

Den franska visste från monarkiska gånger att det som är framgångsrikt kräver skydd och exklusivitet. Vägledd av maximen, roquefort och champagne blev ursprungsbeteckningar. Samma öde cognac att säga att säga, Galler skryta med följande mening: "Om du har gjort utanför Frankrike, kommer att vara en konjak. Men aldrig en konjak. "
För närvarande, de fyra märken av denna elitistiska industrin är Hennessy, Courvoisier, Martell och Rémy Martin . Alla utför sina uppgifter på vingårdar och vingårdar i det franska departementet Charente. Och bland de fyra har uppfört en enorm regional ekonomi som kretsar kring dem; från kork och destillatören specialitet utskrift på etiketter.
Företag som omger cognac är ingalunda obetydliga. Bland hans aristokratiska förflutna och dess intima samband med konsumtion av high-end brukar dricka säljs med en minutiös känsla för detaljer. Allt räknas.
Enligt detta har Rémy Cointreau fokuserat sin strategi för att positionera sig på toppen. Regisserad av första gången av en kvinna (Pierette Trichet) är bolaget nära tre hundra år gamla traditioner förstärker original åldrande. Dessutom har det i samband med lyxmärken från andra branscher att förbättra sina når konsumenterna.

conac-remy-martin-luis-xiii1

Glas och tradition

Under dessa antaganden har Rémy lanserar en exklusiv linje av high-end cognac. Detta är Remy Martin Louis XIII, vars speciella upplagor kommer att släppas i maj. Förutom att tillhöra en och samma fat, kommer att presentera distinkt: produkten innehåller en karaff gjord av Baccarat kristall blir utan tvekan den "tillbehör" mest prisade avgränsas upplagan.
Lyx, dock inte överskugga fördelarna med detta konstverk för vinframställning: en kombination av eau-de-vie med antikviteter som sträcker sig från 50 år till ett århundrade.
Förslag på Parning ¿? Experter säger att går mycket bra med starka smaker, från bittra choklad eller semiamargos ostar som Roquefort upp.

Skrivet av Andrés Bacigalupo

Med språket i dokumentären

Publicerat April 26, 2010

President Documentary Film Festival i Buenos Aires Marseille talade om möjligheterna för facklitteratur film och dess gränser-nu borrosas- med andra genrer.

rehm

Det var ett utmärkt tillfälle för de filmstudenter som, i stället för recept och formler, som söker efter möjliga vägar. Jean-Pierre Rehm, direktör för Internationella Documentary Film Festival i Marseille, var i Buenos Aires under BAFICI.
Rehm, vars besök har gjorts möjligt genom Talent Campus och Universidad del Cine , insisterade på att gränserna mellan fiktion och dokumentär är mindre tydliga än tidigare. Men det är inte dåliga nyheter för den franska filmskaparen. Istället säger Rehm slutet av dokumentärfilmen är "uppfinna för varje situation bästa film översättning av språk och verklighet hittills otänkbart."
Medlem i redaktionen för Cahiers du Cinéma, Rehm omvärderade dokumentärer anmärka att "konsten att vittnesbördet." "Och denna konst måste använda alla resurser till sitt förfogande. Om dessa resurser kommer från filmen - från sina tekniker och dess historia - eller från annan konst, vetenskap eller politik är det av mindre; allt som betyder något är riktigheten och tillförlitligheten i översättningen. Multiplicera dessa översättningar för att öka vår samhörighet med det som hör denna världen .. "säger Rehm, som också har fungerat som en av de mest detaljerade franska kritiker.

Tre besök

Rehm, längs filmfotograf Thomas Mauch och Bettina Böhler montajista erbjudna synpunkter på berika sina erfarenheter i dokumentären kategorin. Inte att ignorera sina professionella dygder, från MV upplevelser tar också tillfället i akt att tacka för att du väljer oss när de passerar genom Argentina.

Skrivet av Andrés Bacigalupo

Sätten att den stora beat poeten

Publicerat April 25, 2010

Kontroversiell erkänd först och sedan Allen Ginsberg var en ledande företrädare inom den "Beat Generation". Nu, tretton år efter hans död, är det många resenärer som återupptäcka deras fotspår.

allen-ginsberg

Det var, tillsammans med Jack Kerouac , en av flaggskepps företrädare för "Beat Generation", denna grupp av konstnärer som förebådade häftighet av hippie 60s. En kritisk retorik med systemet, samtidigt som överfyllda mellan fantasi och politiska felaktig jag ständigt satt på kanten av tvister av alla slag.
Allen Ginsberg, som räddas speciellt hans råa rim ("Kaddish" är det bästa exemplet), död 13 år sedan. Dock är hans arv hämtas ofta bland dem som värdesätter dygd syra och politiskt mod att ta de fastställda gränserna.
Liksom andra medlemmar av taktrörelsen, gjorde Ginsberg resor nästan exklusivt material från hans liv och arbete. Rutt inkluderar hans upptäckt av Indien (där han träffade och omfamnade buddism) och dess kontroversiella steg Castros Kuba, där han utvisades till förhör av diskriminering av homosexuella i slutet av 60-talet.
Personliga turer och vänskap med andra konstnärer (inklusive Bob Dylan och Kerouac själv) matas något självbiografiska texter. För kritiker, "Howl" ("Howl") är just det: Ginsbergs liv fram till 1955 och en indirekt men exakt porträtt av världen slå.

libro-de-poesias-de-ginsberg

Mellan San Francisco och Mexico City

Idag, när många av frågorna om Ginsberg verkar föråldrade eller inaktuella, nostalgisk för Beat rörelsen som söker ett par fotspår för att återuppliva de eviga maverick talang.
I USA, den bästa platsen för det är kanske det City Lights Bookstore. Ligger i San Francisco (vid korsningen av Broadway och Columbus Avenue), är nyckeln dess roll i karriären för Ginsberg. City Lights (även en tidning och liten redaktionell) vanvördnad vågade publicera "Howl" i en tid då mainstream Amerika levde under paraplyet blyga konservatism.

libreria-city-lights

City Lights var mötesplatsen för den progressiva intelligentian sedan.

Du måste korsa gränsen till söder för att följa äventyren tydligt "beats", inte bara utan även Ginsberg Kerouac och William Burroughs. I den romska stadsdelen Mexico City, mellan små barer och nedgångna hus, lokalbefolkningen hålls intakt minnena av dessa tre män. Gick inte obemärkt förbi och ägnades åt var och en sin egen: levande och billig dryck, utforska den mexikanska kulturen och fortfarande förvirrande konst med vardagen.

Skrivet av Andrés Bacigalupo
Mer:
Spår av Beat generation i Mexiko
Relaterat MV Blogg:
Kerouac, litteratur och resor på Route 66

Fusions Angélique Kidjo

Publicerat April 24, 2010

Den Benin sångerskan fyller 50. Autentiska afrikanska lärare och nära till jazz och gospel rytmer, ser vi möjligheter i öppningskonsert i Sydafrika 2010.

discos-de-angelique-kidjo

28 år sedan som "kom" (åtminstone formellt) till en värld av musik. Han lämnade sin hemstad i Benin (en liten afrikansk nation) och hamnade i Paris. Europa tog den musikaliska kunskap om deras länder, egenheterna i sitt modersmål (Fon) och dramatik som varar fram till idag.
Angélique Kidjo , nominerade Grammy fem gånger (1995, 1999, 2003, 2005 och 2007), har gjort en ofrivillig fusionsaxel av hans karriär. Rita på regionala rytmer som rumba kongolesiska makossa och har framgångsrikt avancerade påverka genom reggae, soul, gospel och funk.
Och det finns mer mellan 1998 och 2004, hans diskografi var en tyst utforskning av afrikanska rytmer i latin. Således hans album "Oremi" (1998) närmade sig afrikanska arv av amerikansk musik samtidigt med "Black Ivory Soul" (2002) ledde vägen till Brasilien. I detta album är inspelningar Daniela Mercury och Gilberto Gil. Den afrikanska amerikanska trilogin slutade med den överraskande "OYAYA" (2004) album med deltagande av franskspråkiga karibiska konstnärer Henri Salvador.

angelique-kidjo

Täckt i denna kurs, som Kidjo talar och sjunger på fyra språk (Yoruba och Fon, förutom engelska och franska.) - Har varit en av de utvalda att öppna öppningskonsert för VM i Sydafrika nästa konstnärer Datumet är 10 juni på Orlando Stadium i Johannesburg. Det Vusi Mahlasela dela scenen med Juanes och Shakira, bland andra.

Skrivet av Andrés Bacigalupo
Relaterat:
K'Naan, röst Sydafrika 2010

Fyra saker att göra i Denver

Publicerat April 19, 2010

Museer, nöjesparker, shopping och även en miniatyr stad. Huvudstaden i Colorado är fortfarande ett mycket intressant resmål för resenärer till USA

ciudad-de-denver

Attraktiva för flera anledningar och också lätt att nå. Dessa två skäl nämns ofta av resebyråer för att förklara den växande framgången för Denver som resmål för tusentals resenärer. Faktum är huvudstad i Colorado (över 2,5 miljoner) får direktflyg från större städer som London, Frankfurt och Mexiko. Och vad attraktioner, såsom kommer att framgå, är sin försörjning.

Nöjesparker och natur

I denna kategori är det nästan oundvikligt att gå igenom Butterfly Pavilion & Insect Center. Du kan se hundratals fjärilar, alla mycket nära (för att ta fantastiska bilder). Rekommenderas också, men av andra skäl, är Six Flags Elitch Gardens Theme Park. Här den naturliga skönheten i kombination med vatten spel för alla åldrar. I Denver Zoo, en av de bästa på kontinenten, är det mest slående förmågan att se isbjörnar simma.

denver-colorado

Liten värld

De som reser med barn till Denver kan inte missa "Tiny Town", miniatyr replik av en stad som får traditioner Far West. I denna lilla stad byggdes av den excentriska George Turner som en present till sin dotter 1920 faciliteter som barn tåg att passera.

District för shopping

I Denver, de bästa butikerna (sort och kvalitet) ligger i Cherry Creek. Alternativen inkluderar märken som Cartier, Fifth Avenue, Steve Madden Abercrombie, Eddie Bauer, Zales och Calvin Klein.

museo-de-arte-de-denver

Konst genom tiderna

The Denver Art Museum imponerar även innan. Dina senaste ändringarna, av Daniel Libeskind, har fördubblats i området med idén om att hålla fler samlingar av modern konst. Bland höjdpunkterna i den permanenta samlingen; Afrikansk konst, europeisk konst ("Waterloo Bridge" av Monet, till exempel), pre-colombianska samlingar och ett antal aktuella amerikanska artister som Robert Colescott och Sandy Skoglund
Andra museer inkluderar alternativen i Kirkland (dekorativ konst av det tjugonde århundradet) och Colorado History Museum.

Skrivet av Andrés Bacigalupo
Mer om Denver resemässan Magazine
Relaterat / USA i MV Upplevelser:
Santa Monica - Boston

Simply Red farväl

Publicerat April 17, 2010

Den brittiska gruppen kommer att säga "hej då" i år. Hans musiker lämnar efter 26 år av historia och miljontals skivor sålda. De spelar April 26 på Luna Park.

I slutet av 60-talet, och den kvinnliga trion Labelle och Dells ville spela in låten "Om du inte vet mig nu." Dessa strofer-skriven av Kenny Gamble och Leon Huff fortsätter att lagras under några år . Hans tur kom först 1972 med gruppen Harold Melvin & The Blue Notes.
Under dessa år blev låten en verklig händelse i USA. Och ändå, ändå förväntas han ett andra liv.

simply-red-en-argentina

Denna nya möjlighet var 1989 Den brittiska gruppen Simply Red han tolkade med tillräcklig kompetens för att få uppmärksamhet av miljoner. För många var det första inställning till bandet (även om det bildades 1984).
Ledda av Mick Hucknall, Simply Red in 90-talet som ett band mer "mainstream" ännu inte förlora identitet eller övergav sina sökningar. Som ett resultat av dessa, lutade sig gruppen främst en lyckad fusion av soul och blues.
Senare, med albumet "Simply Blue" (sent 90-tal), Hucknall och hans införlivade vissa elektroniska handen till hans musik. I "Under tiden", mycket av gruppförändringen. Och sångaren ordern mot Rolling Stone att utvandringen var nödvändigt ("ofta blev självbelåtna. började tro att det är enkelt. Det fungerar inte på det sättet").

simply-red

Latinamerika turné

Tolv år efter dessa ord, Simply Red stannar i Buenos Aires som en del av sin avskedsturné i Latinamerika. Innan Argentina, britten spenderar fem brasilianska städer (Recife, Sao Paulo, Belo Horizonte, Brasilia och Rio). Slutligen stängde de den månad Chile (Santiago 28) och trampa Auditorium i Mexico City den 1 maj.
Kommer de sista möjligheterna att höra levande ett par låtar som kommer att överleva.

Skrivet av Andrés Bacigalupo
Mer musik och konserter på MV blogg:
A-ha i Buenos Aires - De kompositörer av "Snälla, Mister Postman"

Wordpress databas error: [finns inte Tabell 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp']
SELECT wassup_id, urlrequested, spam, `timestamp` AS hit_timestamp FROM wp_wassup_tmp WHERE wassup_id='96d2b1c0b639bf1f23cd962158dfdde9' AND `timestamp` >1414162436 GROUP BY wassup_id ORDER BY hit_timestamp DESC

Wordpress databas error: [Duplicate posten "8388607" för nyckel 'id']
INSERT INTO wp_wassup (wassup_id, `timestamp`, ip, hostname, urlrequested, agent, referrer, search, searchpage, os, browser, language, screen_res, searchengine, spider, feed, username, comment_author, spam) VALUES ( '96d2b1c0b639bf1f23cd962158dfdde9', '1414162526', '66.249.84.77,190.210.9.22', 'ws54.host4g.com', '/blog/index.php/2010/04/', 'Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:0.9.3),gzip(gfe)', '', '', '0', 'Linux i686', '', '', '', '', '', '', '', '', '0' )

Wordpress databas error: [finns inte Tabell 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp']
DELETE FROM wp_wassup_tmp WHERE `timestamp`<'1414162346'