Budapest Franz Liszt overgiver

Sendt den 28 Maj, 2011

Den Bicentenary af fødslen af en af de væsentlige geni af musik er den perfekte undskyldning for at komme tæt på en attraktiv og energisk by. Den majestætiske operaen og Andrássy Boulevard malerisk.

la-opera-de-budapest-hungria

Et talent, der er født hver meget. En komponist og pianist hvis storhed måles ikke kun af betydning for offentligheden, men ved påvirkning af andre nøgletal i musik som Strauss eller Wagner.
Franz Liszt, hvis fødsel markerer 200 år i oktober måned, er en central figur i ungarsk kultur i særdeleshed og Europa generelt. Derfor har Budapest besluttede at fejre sin bicentennial godt over og opfordret til at opleve byen i kølvandet på denne enestående mand.
Som komponist, blev Liszt rost for sine Faust og Dante symfonier og symfoniske digte "Præludier", "Mazeppa" og "Orpheus". Som en pianist, Liszt var en reel fornemmelse i hans dag (han talte om en "lisztmanía" selv i dag finder vi det sjovt), og er anerkendt for at have udvidet den fortolkende ressourcer i dette instrument.

la-avenida-andrassy-de-budapest


Mellem Opera og den akademiske verden

Den centrale boulevard Andrássy er nøglen arterie for at udforske Budapest og beundre arrogance nogle af sine renæssance paladser. Den ideelle udgangspunkt er Budapest Opera House, en neo-renæssance barok gigant airs engang pralede af at være "den dyreste europæiske opera" (ja, herunder Wien).
Bygningen har 1289 pladser i dag, og at selv om det blev ændret i hundredeåret i 1984 Sandheden er, at dens indre er en god sammenfatning af de ungarske kultur kalkmalerier malere Károly Lotz, Bertalan Székely og mor end Strobl Alajos og skulpturer på "fædre" af musik: Liszt Ferenc Erkel også.
Også placeret på Andrássy Avenue, Music Academy som nu bærer navnet på Liszt er en pragtfuld bygning med den imponerende bronzestatue af musikeren slår os fra døråbningen.

franz-listz-bicentenario

Den allestedsnærværende mærke geni, der vil intensivere dette år som sjældent, ikke nok til at overskygge Budapest i dag, en kapital på to millioner indbyggere. Født fra fusion af "Buda" og "Pest", de to byer adskilt af Donau, byen har en af ​​de mest varierede arkitektoniske arv i Europa, og er perfekt samtaleanlæg ved kontinentets ældste metro system.

Skrevet af Andrés Bacigalupo

Efterlad en kommentar

WordPress database fejl: [Table 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp' does not exist]
SELECT wassup_id, urlrequested, spam, `timestamp` AS hit_timestamp FROM wp_wassup_tmp WHERE wassup_id='a333fb23e4144e90f919b6b62f222898' AND `timestamp` >1408686528 GROUP BY wassup_id ORDER BY hit_timestamp DESC

WordPress database fejl: [Duplicate indrejse «8388607" for key 'id']
INSERT INTO wp_wassup (wassup_id, `timestamp`, ip, hostname, urlrequested, agent, referrer, search, searchpage, os, browser, language, screen_res, searchengine, spider, feed, username, comment_author, spam) VALUES ( 'a333fb23e4144e90f919b6b62f222898', '1408686618', '66.249.84.77,190.210.9.22', 'ws54.host4g.com', '/blog/index.php/2011/05/budapest-se-rinde-ante-franz-liszt/', 'Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.0.1),gzip(gfe)', '', '', '0', 'MacOSX', '', '', '', '', '', '', '', '', '0' )

WordPress database fejl: [Table 'mansionvitraux.wp_wassup_tmp' does not exist]
DELETE FROM wp_wassup_tmp WHERE `timestamp`<'1408686438'